Programridning för Britt Hammar.

I dag var det dags för Britt Hammar att komma till Ligården och ha programridningsträning. Eftersom jag skall tävla LB:3 om en och en halv vecka så tyckte jag att det var lämpligt att vara med. Hade lite svårt att få till det eftersom jag hade en läkartid klockan 18. Lyckades få första tiden för Britt så att jag skulle hinna med både ridning och läkare.

Som vanligt så var jag något sen i min planering och fick lite kortare tid för framridning än planerat, men det gick rätt bra ändå. Prick 16 så red jag upp på medellinjen och gjorde min hälsning och fortsatte programmet. Jag kan väl säga att det kändes sådär.. men Britt är förlåtande och väldigt positiv så det blev en blandad kompott av diverse siffror i protokollet. Vid ett tillfälle glömde jag av  mig och fick hjälp med att hitta rätt i programmet igen, och trots det slapp jag avdrag för felridning – DET är snällt. Jag fick 8:or på den ena galoppfattningen och på båda galoppvolterna, vilket jag är nöjd med. Det kändes visserligen inte som 8:or, men det måste i alla fall ha varit bra. Jag fick en 7:a för min ”sits och hållning – korrektheten och finheten i samt effekten av hjälperna”. I kommentarerna står det att jag sitter snyggt och förbereder rörelserna bra och att jag rider noggrant. Det är jag också nöjd med. Lite missar här och där medförde att vi skrapade ihop 63,33%. Hade det varit på tävling så kanske det hade blivit ca 57%..

Det jag tänker arbeta vidare med är mellantraven, galopparbetet och att faktiskt komma ihåg programmet:-)

Lev väl!

https://dressyrbitchendotcom.files.wordpress.com/2011/05/d44d2-lb3.jpg

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Programridning för Britt Hammar.”

  1. Vi ses i Nordhalland 🙂 Jag tror att mitt problem är att det blandas galopp och trav i detta program. Det är inte Rivicas starka sida.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: