Kor = miljöträning

I dag var jag minsann hurtig. Cyklade till och från stallet – enkel resa tar 45 minuter på oväxlad damcykel. Kompensationen för det blev en Ben&Jerrys på kvällen:-)

Skrittade fram i sandtaget bakom stallet och gick därefter tillbaka till paddocken. När vi närmade oss paddocken så fick Mackan syn på kossorna som precis kommit in i hagen jämte paddocken. Stackars krake! Han blev jätterädd och sprang krabbgång för att komma undan. När jag väl fick baxat in honom i paddocken så gick han som en ostbåge utmed hela långsidan jämte korna. Korna var väldigt nyfikna och stod uppradade som åskådare, och det såg riktigt roligt ut. Jag fick se dagens ridpass mer som ett tillfälle till miljöträning istället för att satsa på riktigt arbete. Försökte ändå få honom någorlunda lösgjord, vilket jag lyckades med – trots åskådarna. Arbetade lite galopp också, och försökte hålla en kort galopp en längre stund, vilket Mackan tyckte var jobbigt. Måste träna mer på det för att stärka honom.

Tyvärr är paddocken lite för hård för att det skall kännas bra att rida ordentligt där. Hoppas att de kan djupharva och få den aningens mjukare. Nu ligger det kanske en centimeter grus ovanpå ett stenhårt underlag..

Lev väl!

https://i0.wp.com/www.grapevine.tv/images2/goodies/b0813/kossa.jpg

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Kor = miljöträning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: