Andra besöket hos Stig Bruun.

Lyckades få en tid från en dag till en annan hos Stig. Amanda jobbar så hon kunde inte åka med, så därför övertalade jag sonen Axel, som är 15 år, att åka med. Han gjorde väl inte vågen precis, men han hängde med utan större protester. Anledningen till att jag ville ha någon med mig är att Mackan ibland får för sig att inte kliva in i transporten, och då är det bra om vi är två som kan lägga linan bakom och gunga in honom. När vi skulle lämna stallet så fick vi använda linan, men vi hann knappt lägga den bakom Mackan förrän han gick in.

Stig lade på samma skor igen eftersom de inte var så slitna. Han sa inte så mycket om Mackans hovar, mer än att de är lite ”fransiga” nertill. För övrigt verkar det inte vara några större problem. Eftersom han lade på samma skor så blev det lite billigare i dag, och det gör ju ingenting.

När vi skulle åka hem igen så gick Mackan på transporten utan problem.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Utfört av: Stig Bruun

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: