Avvaktar med ridning ett par dagar.

Ringde Hälsa & Helhet i morse för att få en tid hos Stefan, men de har tyvärr semesterstängt den här veckan också. Frågan var vad jag skulle göra då? Antingen kontakta en främmande människa som skulle gå lös på Mackan med gummiklubbor eller ringa ATG och försöka få en tid hos Titti som har kiropraktorutbildning. Jag valde det senare alternativet. Skall till Åby på onsdag morgon. Ringde också till hovslagaren för att få en tid, och dit får jag komma i morgon. Tala om snabba ryck. Plånboken mår inte bra av det här, men huvudsaken är att Mackan mår bra.

Red inte i dag eftersom jag vill höra vad Titti säger om Mackans status, så jag avvaktar med ridningen tills dess att jag har varit på Åby. Istället för att rida så mockade jag hagen. Mackan ville gärna vara med och se vad jag gjorde, och vid några tillfällen var det nästan som om han ville åka med i skottkärran. I love my horse!

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Avvaktar med ridning ett par dagar.”

  1. Tycker du att hovarna är bättre när den nye hovslagaren skor honom? Hoppas du får hjälp av Titti. Plånboken lär väl inte bli glad. Ett klinikbesök är ju dyrt…

    Gilla

  2. Jag märker skillnad på hovarna. De är hela och han har inte heller trampat av sig någon sko den här perioden. Det är nog för tidigt att säga något om den understuckna trakten på vänster fram, vi får se hur det blir.
    Ett besök hos Stefan är inte heller billigt.. så jag tror att det går jämt upp om de inte behöver göra någon större undersökning 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: