2011-07-11 17:00:00

Amanda här igen. Har precis kommit hem ifrån stallet och är lika förvånad som igår. Det verkar som att ridningen har satt sig i ryggmärgen på mig vid detta laget. För det känns som att jag inte ens har haft något uppehåll, det gick nämligen jätte bra idag. Förutom några trotsanden då han hoppar upp med rumpan när jag säger till honom för att han vägrar att gå fram för skänkeln. Gjorde som  igår och tog det lite lugnt, jobbade mycket med serpentiner, volter  och en del övergångar ifrån trav till skritt och tvärt om. Men var även busig och la in ett fåtal väldigt korta galopper vilket han tyckte var ganska roligt. Har aldrig sett honom såhär jobbvillig, vad har mamma gjort med min lilla bebis egentligen?

 

Men i stallet är han inte lika rolig för tillfället. Dom håller nämligen på att bygga en till sadelkammare och ytterliggare en box. Mackan tycker att tumstockar i metal aktigt material är extremt läskigt! Men sågar och hammare är inte ett dugg läskiga, tumståckarna ser väl lite extra lömska ut.

 

Tar efter mamma och säger, Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “2011-07-11 17:00:00”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: