Avstämning

Nu var det ett tag sedan som jag red ”på riktigt” och jag vile stämma av hur Mackan kändes inför morgondagens träning för Isabel. För säkerhets skull så tog jag en gammal ullpad under sadeln så att Mackan inte skulle bli öm i ryggen av nygamla sadeln. 

Till en början så var det precis som vanligt – höger varv fungerade mycket bättre än vänster varv, med den skillnaden att han inte meckade så mycket med tungan i vänster varv. Han var fortfarande lite stel och det gick inte att få till ställning och böjning på samma sätt i vänster varv som i höger. När jag hade ridit ett tag så började jag fundera på varför jag hade återtagit anmälan till Susedalen, för då kändes han mycket bättre. Men, jag har ju bokat in ett besök hos Stefan på fredag och det lär förmodligen inte bli så mycket träning och ridning dagarna direkt efter..

Under ridpasset så blev det mycket volter och serpentiner, vilka kändes rätt bra. En av mina favoritövningar är den där man rider upp på medellinjen och lägger 10-metersvolter, varannan vänster och varannan höger. Den brukar fungera riktigt bra – och så även i dag.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: