Träning för Isabel.

Då var det äntligen dags för träning igen. Det var ju några veckor sedan sist..

I dag ville jag ha en avstämning med Isabel om hur Mackan gick och såg ut. Vi ägnade lite tid åt att stämma av först i höger varv och därefter i vänster varv. Jag skulle försöka komma åt böjningen med hjälp av tagen bakdel, vilket fungerade bra i höger varv men var betydligt jobbigare i vänster varv. Isabel såg också att Mackan hade svårare att böja sig, och framför allt då i nacken och halsen. Det är ungefär som om han är stelopererad 40 cm bakom öronen.. 

Som vanligt så blev Mackan mjukare och lättare framåt slutet av ridpasset och då fick jag rida ut på spåret för att göra 10-meters volter på långsidorna och ibland även på kortsidorna. Vi tränade också en del på skänkelvikningar i trav, men fick backa något och börja i skritten. Hästen förstår nämligen jättebra i skritten, men när jag gör samma hjälper i traven så fattar han inte riktigt vad det är frågan om. Jag fick därför gå in på diagonalen i skritt först och när han gjorde rätt då så tog jag fram honom i trav. Det blev några riktigt bra skänkelvikningar på slutet. Kul.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: