Upp och ner i Gropen

Blev glad i morse när jag upptäckte att SMHI hade ändrat prognosen från regn till växlande molnighet hela dagen. Ringde min kompis Helen och frågade om hon ville rida ut en runda om jag körde ner Mackan till hennes stall i Väröbacka – och det  ville hon. Vi bestämde tid och jag snabbade mig iväg till stallet. Såg verkligen fram emot att åka. Tyvärr drog det in världens mörkaste molnfront med ösregn lagom tills dess att jag skulle ge mig iväg, så vi ställde in dagens planer och sköt dem på framtiden.

När det värsta ovädret hade dragit över så sadlade jag Mackan för att rida ut en sväng på hemmaplan, men när jag hade ridit igenom grusgropen så höll de på med grävmaskiner och massa annat så det gick inte att komma igenom där. Trist. Istället skrittade jag omkring i grusgropen (som är ganska stor) och gick uppför och nerför de slänter som finns där. På en del ställen är det lite djupare sand så Mackan fick nog arbeta ändå. Efter 30 minuter så började det regna ordentligt och då valde jag att gå tillbaka till stallet igen.

Lev väl!

SMHI-app-0.jpg (187×187)

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 30

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Upp och ner i Gropen”

  1. Det kommer fler tillfällen för ridturer – värre är det med vädret. Riktigt trist med allt regn. Paddocken står halvt under vatten..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: