Div II 1:a omgången

Med hästen knoppad och bilen full av fika så åkte vi ner till Kvibille för att rida första omgången i Div II. Det var oerhört varmt och svetten lackade på både hästar och ryttare, men hellre det än regn. 

Mackan kändes bra på framridningen och jag hade honom i stort sett där jag vlle ha honom, så när jag red in på banan hade jag en rätt bra känsla. Tyvärr varade inte den känslan värst länge, för när jag red utmed ena långsidan så fick han syn på att det låg stora slangar i högar på tre ställen. Då blev han den mespropp som han kan vara och gick som en banan förbi slangarna, och efter det så verkade det som om han trodde att det fanns fler farligheter utmed staketet. Följden blev att han stod emot och det fanns inte ett uns av bjudning i honom – inte ens rejäla skänklar med sporrar kunde få honom mer framåt. Vid ett tillfälle så kickade jag till honom så rejält att jag tappade båda stigbyglarna.. Fick dock en 7:a på den ökade skritten samt på en galoppvolt – resten var en blandad kompott av 5:or och några 6:or. Genomgående i protokollet var att det var svag bjudning samt att visade svag längning i såväl mellantraven som i mellangaloppen. Det är och har varit vår akilleshäl, och vi behöver träna ordentligt för att få till ökningarna och upptagningarna. Domarens samlade kommentar var ”Vacker häst men bjudningen var genomgående svag och effekten av dina hjälper uteblev. Med fräschare tempo och mer målmedvetenhet blir det bra!” 

Nu är det tre veckor till nästa omgång och jag har redan SMS:at Isabel om tid för träning 🙂

 

Lev väl!

vattenslang.jpg (94×91)

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Lyngåkra Ryttarsällskap
Typ av tävling: Lokal
Domare: Calla Curman
Klass: LB:2 2003
Procent (heltal): 55
Procent (decimal): 67
Lagtävling: Ja

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Div II 1:a omgången”

  1. Tråkigt när det skall vara sådana saker som förstör en ritt. Bara att träna vidare och ”miljö” träna honom mer. Sista jag red lektion stod det två häckar med ved inne i ridhuset. Jättenyttigt att få se alla möjliga konstiga saker. Försök att hoppträna honom lite det brukar hjälpa dem att bli djärvare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: