Tävlingsförberedelser.

Jag önskar att dygnet hade fler timmar så att det både gick att ha en ordentlig sovmorgon och långfrukost samt tid över till att shoppa, städa och göra stallet. Tyvärr är det inte så och därför fick jag avstå från städning i dag.. 

Hade tänkt att skritta fram i grusgropen i dag, men jag la ner det. Mackan var så otroligt spänd och uppblåst när vi kom ut från stallet och han betedde sig som om det var världens monster bortanför stallet. Jag tittade noga och fattade först inte alls vad det var han tittade på, men efter en liten stund förstod jag – bonden hade balat halm och det låg kvar stora rundbalar på åkern jämte hagarna. Knasiga häst! Manade först på honom och tänkte att han gott kunde gå förbi, men jag insåg snart att det var bäst att avstå. Det är trångt mellan hagarna och bondens åker, och det blir inte roligt om hästen får sig ett spel där. Gick direkt in i paddocken istället. Även om paddocken är väldigt hård så valde jag att rida där i dag för att få lite omväxling, och jag skulle ju inte rida vare sig länge eller särskilt hårt.

Red mycket lösgörande arbete, men i dag tyckte jag att han satt fast i vänster sida mer än vad han har gjort på länge. Galopperade i vänster varv och satte innerhanden vid mitt knä samtidigt som jag släppte i yttertygeln, men det hjälpte inte särskilt mycket. Bröt av till trav och då blev han lite bättre. Får stretcha lite extra i morgon före tävingen så kanske det känns bättre.

Avslutade med att sy knoppar i manen – vilket tog alldeles för lång tid. Fick skynda mig hem för att inte maken skall tröttna alldeles på mig. Middagen var nästan klar när jag kom hem, och då var klockan 20.30. Nu återstår bara att snygga till stövlarna och övrig utrustning – och INTE glömma kavajen hemma så som jag har gjort några gånger i sommar. Det blir lite för långt för Håkan att köra den här gången..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 40

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Tävlingsförberedelser.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: