Lite ringrostig efter bara en vecka utan ridning.

Nu hade Mackan fått vila i lite drygt en vecka och i dag var det dags för lite ridning igen. Hans ben var inte längre varmt och svullnaden vid vänster bogblad har också gått ner. Det fick bli lite lättare pass i dag och fokus var på att få honom lösgjord. Det var mest skritt och trav i dag, men även lite galopp. Vid ett par tillfällen så hängde han sig fast i bettet på vänster sida, och då gissar jag att han hade tungan över bettet. I dag red jag på det vanliga tredelade tränsbetten, men skall nog byta över till det tredelade med tungfrihet i morgon. Jag tror att bettet med tungfriheten gör att han får svårare att lägga tungan över bettet eftersom det går upp lite i gommen. Vi får se hur det går.

Ett är säkert och det är att jag snabbt blir ringrostig och stel om jag inte rider regelbundet. När jag satt upp i dag så stramade det i höftböjarna och hela bäckenet tippade framåt. Inte alls skönt. Jag har slarvat med stretchandet och jag har inte heller byggt upp magmuskulaturen och rumpmusklerna så som jag borde ha gjort. Måste ta tag i det och börjar redan på lördag med att gå med maken till gymmet. Frågan är om det finns några piller man kan ta för att underlätta smidigheten i kroppen? Glucosamin? Nypon? Något annat? Tacksam för tips – och då även vad det gäller smidigheten i höftböjarna.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Lite ringrostig efter bara en vecka utan ridning.”

  1. Jag har ju ätit glucosamin/nypon tillsammans och det gjorde verkligen nytta. Nu har jag och även min man börjat med Vitapro/omega 3 och jag har mycket mer rörlighet i kroppen än jag haft tidigare. Prova får du se.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: