Gym och graman

Söndag. Helgerna går alldeles för fort tyvärr.. Började dagen med lite sovmorgon och långfrukost för att därefter åka till Friskis gym med Håkan. Det var 30 år sedan som jag var på ett gym, men som tur är så går Håkan regelbundet så han fick visa mig hur jag skulle göra. Det var väl inte världens roligaste, men med tanke på mina ambitioner med ridningen så får jag bita ihop och försöka göra det här till en vana.

I dag satte jag på gramanen på Mackan för att se vad han sa om den. Jag satt upp inne i ridhuset men när jag skulle börja rida så kom Boris in för att vattna och sladda, så jag gick ut i paddocken istället. Paddocken var full av vatten men underlaget var rätt ok med tanke på hur det brukar vara. Det var dessutom uppehåll i allt regnande, så jag valde att forsätta ridningen utomhus. Mackan fick jobba lite extra i dag, dels med gramanen på men också för att han fick lyfta på benen ordentligt i alla stora vattensamlingar. Arbetade mest i traven i dag, men det blev inget finlir eftersom jag är ovan vid gramanen och hur jag skall länga och korta den. Övning ger färdighet.. På det stora hela så var Mackan fin i dag och han travade käckt igenom allt vatten utan att protestera alls. Bra! 

Lev väl!

wpid-imag0495.jpg (499×299)

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: