Isabelträning.

Då var det dags för träning igen efter några veckors uppehåll. Började att rida fram med gramanen, men tog av den en stund innan Isabel kom. Fick rida på volten för att stämma av spårning och övergångar och fick arbeta lösgörande också. I dag fick jag samla några steg i traven då och då, vilket han gjord riktigt bra. Fick till en bra form på det stora hela och Isabel sa att formen tenderar tlll att kunna bli en bra LA-form, men då måste vi ju kunna få till samma sak på tävling.. Arbetade även med lite samling i galoppen – mest för att stärka honom så att han orkar korta sig utan att bryta av efter ökningarna på tävlingarna. Skall arbeta mer med samlingen framöver. Avslutade träningen med att rida LB:2 och kom då på mig själv med att ”glömma av” ridningen och istället fokusera på vägarna.. Inte bra. Eftersom jag inte har någon direkt tävlingsrutin så behöver jag träna sekvenser ur programmen då och då så att de sitter i ryggmärgen för att kunna fokusera på ridningen istället. På söndag är det tävling igen och då hoppas jag att det inte ligger farliga saker intill staketet..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: