Laddar för tävling

Härligt med lördag. Tog lite sovmorgon och sedvanlig lång helgfrukost, och efter det cyklade jag och maken ner till Friskis för ett pass i cirkelgymmet. Tänk att det kan vara så skönt att vara ledig..

Tanken med dagens ridning var att bara rida igenom Mackan, se till att han spårade ordentligt och lyssnade på hjäperna. Jag hade en riktigt bra känsla i ridningen och tänkte att det borde gå rätt bra på tävlingen. 

Målsättningen med tävlingen är givetvis att rida på minst 60%, men framför allt så skall jag se till att Mackan inte fegar ur och står emot mina skänklar. Han måste fram till varje pris! Nu har jag tränat en hel del på det när vi har varit ute och ridit, så fort han har tvekat det minsta för något så har jag gått på honom direkt för att han inte skall få en chans att komma undan. Inför tävlingen så har jag plockat fram mina riktigt långa sporrar eftersom han inte lyssnar ordentligt på de korta när det väl gäller.

Sparade knoppningen till tävlingsdagen eftersom jag hade en sen starttid.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: