LB:2 i div II

Procentmässigt lyckades jag inte med det jag hade tänkt mig, men Mackan gick i alla fall framåt och det var nog mycket tack vare de långa sporrarna. Han fick sig en knack med sporren på framridningen och då blev han helt ställd. Det kanske inte var en så bra idé att spara dem till tävlingsdagen, men man lär så länge man lever.. Framridningen kändes för övrigt bra och jag hade en bra känsla när jag red bort till manegen. Jag hade fått reda på av mina lagkamrater att det var olika färgpartier på sargen och att deras hästar hade skyggat för det, så jag var beredd redan när jag kom in. Trots att Mackan gjorde jättefina ”inridningar” på framridningen så blev halten i programmet nästan katastrofal. När jag gjorde halt så körde han upp huvudet rakt upp i luften – kan det vara så att jag glömde hålla om med skänkeln? Fick bara en 4:a där..

 

Summa summarum så var det en blandad kompott av 4:or, 5:or, 6:or och 7:or.. Domaren skrev att han behöver få en jämnare bjudning så att han blir stadigare i sin form och rakhet samt att jag kan bli mer effektiv i mina hjälper. Tycker mig känna igen kritiken, men även om han var ojämn i bjudningen så gick han i alla fall mer framåt än vad han har gjort tidigare. (Fick 6:or på gångarterna, ryttarens sits och hållning samt korrektheten i uppvisningen.)

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Nordhallands RK
Typ av tävling: Lokal
Domare: Lotta Centergran
Klass: LB:2 2003
Procent (heltal): 55
Procent (decimal): 33
Lagtävling: Nej

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “LB:2 i div II”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: