Samling och tempoväxlingar

Måndag och en ny arbetsvecka. Härligt.. eller inte. Även om det är roligt att arbeta så är det ännu roligare att vara ledig. 

Gramanen åkte på i dag också eftersom jag vill se om det blir någon förändring på lite sikt. Tänker rida med den rätt frekvent under en kortare period och utvärdera efteråt. Började att skritta fram ganska länge på långa tyglar och övergick därefter till att jogga fram honom i trav en stund. Tog lite galopp också innan jag började arbeta honom mer ”på riktigt”. I dag tränade jag på att samla honom något i traven och han kommer att fixa det riktigt bra bara han blir starkare. Samling är hans starka sida. Gjorde också tempoväxlingar i traven – fram några steg och tillbaka några steg. Det går väl sådär – ibland blir det bra och ibland händer det just ingenting. Jag misstänker att jag behöver bli mer still i sitsen och följa med på ett bättre sätt innan han kan prestera, och jag räknar kallt med att mina pass på Friskis gym kommer att göra susen. Avslutade med att länga ut gramanen och trava av honom i rund och låg form. 

En av mina vänner miste sin häst i fredags och efter det så uppskattar jag Mackan ännu mer – om det nu egentligen är möjligt. Jag blir glad i hela själen när jag får vara med honom, och det är synd att det skall behöva hända något sådant för att man skall vakna till ordentligt. Fina Nosferatu fick lämna jordelivet endast 8 år gammal – alldeles för tidigt!

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: