Promenad på Bräckan

Wow! Sista dagen före novemberlovet – tala om att man är helt slut.. Som lärare blir jag helt dränerad på energi och det är en himla tur att jag har stallet och ridningen till vardags, men i dag hjälpte inte ens det. Konstigt nog är det lika dant varenda år – man jobbar och jobbar, orkar och orkar, löser konflikter och löser konflikter, och man biter ihop och kämpar på så gott det går tills det är dags för ett lov. Nu är det ju inte så att vi lärare är lediga vecka 44, men våra elever är ju det och det innebär ju att vi kan vara vuxna och umgås med varandra för att samla nya krafter till nästa intensiva arbetsperiod, dvs fram till jul. Eftersom tröttheten var så enorm i dag så valde jag att inte rida utan istället gå en rask promenad med Mackan. Vi gick upp på Bräckan, vände där stora bilvägen börjar och gick tillbaka igen. Allt som allt var vi ute i 50 minuter och jag kan lova att jag var trött när vi närmade oss stallet. Det kändes som om jag skulle kunna somna stående.. Fy så jobbigt! 

Måste ladda batterierna snabbt för på söndag är det dags för programridning för Britt Hammar, och då skall jag rida LB:3. Det skall bli roligt och se om träningen för Gustaf hjälper till med poängen – hoppas det. Efter programridningen så skall vi FRK-ryttare äta lunch tillsammans och då får väl Mackan ha sin lunch i transporten under tiden.

Lev väl!

Image434.gif (595×842)

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: