Genrep inför morgondagens programridning.

När jag vaknade i morse så var jag så oerhört tacksam över att det var lördag. Jag hade inte orkat arbeta en dag till.. Slappade i sängen en stund innan det var dags för frukost och dagens städning. Tjatade lite på sonen för att han skulle ta bort verktygslåda och kopplingswire mm från hallen så att jag kunde dammsuga ordentligt, men det hände inte så mycket så jag kastade ut allt genom ytterdörren. Elaka mamman? Ja, ibland faktiskt. Röjde som tusan här hemma men hann inte med riktigt allt innan det var dags för stallet.

När jag kom till stallet så var Mackan ensam ute och sprang som en tok. Först trodde jag att de hade glömt honom, men ganska snart så fick jag reda på att Elin skulle ta in alla hästarna i dag och att hon höll på med det. Skyndade mig ut till Mackan och mötte Elin vid hagen, och hon berättade att Mackan inte alls ville in i dag. Hon hade till och med stått mitt i hagen men han sprang ändå runt som en tok. Typiskt Mackan! När jag kom fram till grinden och lockade på honom så kom han direktk – from som ett lamm. Älskade häst!

Skrittade fram länge och väl och passade på att skritta igenom LB:3 som jag skall rida i morgon. Värmde Mackan i trav och galopp för att därefter rida igenom programmet en gång. Typiskt nog hade jag glömt programmet hemma, men tack och lov för IPhone med möjligheterna att googla fram Stallbacken.com och alla dressyrprogram. En kort titt på programmet gjorde att bitarna föll på plats. Mackan sitter fast i vänster varv i och med att han lägger tungan över bettet, men Gustaf sa att det är bara att rida på – så det gjorde jag. Missade att galoppvolterna är vid E, men för övrigt så flöt det på bra. Avslutade med att skritta igenom programmet en gång till och högt berätta för Mackan (och mig själv) hur jag skall rida i morgon. Tycker att Mackan lyssnade bra 🙂

Lev väl!

661021b-jpg.jpg (250×250)

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Genrep inför morgondagens programridning.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: