Skänkelvikningar i paddocken

I dag var det hoppträningar för Niklas Parmler i manegen och det var ingen som visste hur länge de skulle hålla på, och jag hade inte lust att vänta någon längre stund bara för att upptäcka att det var ytterligare grupper som skulle in i manegen så jag gav mig ut i paddocken. Det var blött och klafsigt där, men Pino hade harvat så det var inte hårt. Det var lite samma känsla i underlaget som det är på våren när tjälen går ur grusvägarna. Rätt bra alltså.

Det är toppen med de stora vattenpölarna, för då blir det extra benlyft och Mackan får ett steg som liknar vilken Grand Prix-häst som helst. I dag tränade vi lite extra på skänkelvikningar – både ”fulskänkelvikningar” med överdriven böjning och ”finskänkelvikningar” som i LA. Precis som vanligt så är det skitjobbigt att böja honom åt vänster, men jag kämpade på så gott det gick. Får kanske dra på lite liniment på min vänsterarm..

Det var en rätt varm kväll för årstiden och både jacka och tjocktröja åkte av efter en stunds träning. Det är härligt att rida ute (när vädret är bra)!

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: