Promenad och klippning.

Hade en riktigt jobbig dag på jobbet. Många incidenter med hormonstinna elever och flera föräldrasamtal att ringa. Inte alls kul. Det var så himla skönt att komma till stallet och det lugn som är där, och jag kände att krafterna kom tillbaka sakta men säkert. Egentligen hade jag planerat att rida i paddocken eftersom det var hoppträning i manegen (igen), men underlaget var så hårt och Mackan verkar få mycket kortare steg när det är hårt, så jag valde att promenera en halvtimma med honom istället. Passade på att ringa min kollega och prata lite jobb under tiden som jag gick, för det är så otroligt tråkigt att gå runt i paddocken..

Eftersom det är träning i morgon så tog jag med mig klippmaskinen till stallet och fixade till Mackan – trots att det bara var tre veckor sedan som han blev klippt. Tack och lov så är han riktigt lugn när jag klipper, och han är ju bara klippt en gång tidigare. GulleMackan! 

I dag var maken och hämtade kandaret som jag skall köpa av kompisen Lotta. Betten får jag låna för att prova innan jag köper egna. Det skall bli spännande att se vad Mackan säger om att gå med kandar. Jag får väl vänta till torsdag innan jag provar det, för det är väl lite väl taskigt att åka på träning första gången han har två bett i munnen.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: