Inställd träning.

Hade laddat för träning i dag, men fick ett sms på dagen där det stod att Gustaf var sjuk och att träningen blir nästa onsdag istället. Trist. Red i manegen och tänkte träna förvänd galopp, men lagom till jag skulle börja arbeta Mackan så kom Inger in och skulle longera sin häst. Typiskt. Eftersom jag har lite dålig fantasi och brist på erfarenhet så visste jag då inte riktigt hur jag skulle rida för att få till den förvända galoppen. Försökte tänka hur jag har sett ryttare rida i programmen, men det blev inte bättre för det. Får väl ta det en annan dag.. Galopperade ganska mycket och försökte få Mackan att gå i en kortare galopp, men han ville gärna älga på i dag och jag fick jobba för att få tillbaka honom. Måste lägga upp en plan för min ridning, för som det är nu så blir det lite hur som helst med övningar och vilodagar. Vill inte heller fastna i samma sak från dag till dag. Någon som har tips eller kanske till och med en färdig planering att dela med sig av? Till helgen hoppas jag i alla fall att jag kan få till en riktigt härlig uteritt 🙂

Lev väl!

Den riktiga Machiavelli:

Niccolo Machiavelli by Cristofano dell'Altissimo Uffizi.jpg (396×447)

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: