Sadelprovning.

Fredag och full rulle på jobbet som vanligt. Har faktiskt haft tre riktigt bra dagar på jobbet, vilket inte är särskilt vanligt. Som lärare svävar jag på små moln när det blir så här bra!  Extra roligt är det när man har jobbat intensivt med några elever och när det ger resutat – och då menar jag inte kunskapsmässigt utan socialt. En helt underbar känsla!

Skyndade mig från jobbet för att hinna till stallet, göra iordning Mackan, lasta och åka iväg på sadelprovning. För att få några extra armar till hjälp så plockade jag upp Amanda och hennes pojkvän i Kungsbacka. När vi kom in i manegen så tittade sadelprovaren på Mackan och så tittade hon på mig och utbrast: ”Jag tror att jag har en sadel som blir perfekt!” Hon hämtade en Keiffer och la på den för att konstatera att den låg bra men att den möjligtvis var något för vid. När jag sedan satt upp så utbrast hon: ”Perfekt!” Så rätt hon hade! Jag tänkte att ”här kan jag bo” – så skön var den. Fick rida i den en stund för att därefter provrida andra sadlar också, men ingen var så skön som den första. Fick rida i Keiffern med en särskild pad under för att se om den låg så bra som hon trodde, och det gjorde den nästan. Den är aningens för vid, men det kan jag kompensera med min Mattes-pad. Så nu får jag ut och leta bruna tillbehör.. men det kan det vara värt.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

3 reaktioner till “Sadelprovning.”

  1. En ny dressyrsadel. Det var sadelprovning arrangerad av Svensk Ridsport. Kan varmt rekommenderas – jag har hört flera som har hittat riktigt bra sadlar med hjälp av den här sadelutprovaren.

    Gilla

  2. Underbart när det löser sig så enkelt 🙂 Känslan av att sitta i en dressyrsadel som passar både häst och ryttare går nästan inte att beskriva, så härlig är den 🙂 Grattis 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: