Studs istället för kandar.

Planen var egentligen att testa kandaret i dag, men det glömde jag hemma när jag åkte hemifrån i morse. Typiskt. Får ta det en annan dag istället..

När jag höll på som bäst att fixa Mackan så frågade Emelie om det var ok att hon satte fram en studs i manegen, och det var det ju. Bestämde mig snabbt för att sadla med hoppsadeln i dag och hänga på Emelie. I och med att det skulle vara hoppträning i manegen (i dag också) så var det många som satsade på att rida innan, vilket medförde att det var ovanligt många i manegen. Tänkte att det var bättre att satsa på konditionsträning istället för att försöka träna på skänkelvikningar, förvänd galopp eller något annat. Det visade sig vara ett rätt bra val. Tyvärrr visade det sig också att Mackan har sämre kondition än jag trodde, för han blev rätt anfådd och svettig av galopparbetet och studsen. Det var ingen höjd på studsen, men han fick tänka och vara lite kvick i benen. Till helgen skall jag försöka åka iväg och hitta något bra ställe där jag kan galoppera ute. Nu jäklar måste vi stärka honom under vintern så att vi är rätt rustade till vårens tävlingar.

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

3 reaktioner till “Studs istället för kandar.”

  1. Det är så inspirerande att läsa din dagbok, jag följer och inser att vi har liknande upplägg 🙂 Nu kämpar vi för att vara väl rustade inför våren 🙂

    Gilla

  2. Det enda är att jag nu har hittat en brun sadel som ligger bra, och då passar inte Lottas kandar längre.. Får ge mig ut på jakt efter ett brunt. (Eller så köper jag Lottas för 200 kr och rider vidare med det tills dess att vi har kommit upp i klasserna.)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: