Red i Kieffersadeln.

Såååå härligt med lördag och sovmorgon – det enda var att jag vaknade före 8.00.. men vad gör väl det när klockan brukar ringa 05.45.. 

Sadlade med Kieffersadeln som jag har lånat, och jag hade Mattespadden under så som på sadelprovningen. Typiskt nog så hade jag inte inläggen till padden i stallet, så jag fick rida utan inlägg fram. Fick fixa lite med mina egna stigläder för att hamna rätt, men till slut kom jag i ett läge med skänklarna som kändes bra. Det är en annorlunda känsla att rida i den här sadeln jämfört med min andra. I den här så hamnar jag rätt direkt – det finns liksom inga alternativ till placering. Det enda jag är lite orolig för är att jag tar för stor plats i sadeln med rumpan.. men om det hade varit fara å färde så hade väl sadelutprovaren sagt till.. eller? Är fast besluten om att tappa några kilo på rumpa och lår (men det har jag ju tänkt i ett par års tid nu..) och då blir det säkert bättre. Tycker att det var svårt att rida som vanligt i den här sadeln, men det måste bero på att jag är ovan vid den. Mackan tuffade på och verkade tycka att den var helt ok. Gjorde ingen större ansats med ridningen, utan det var mest ett ”kännapåpass”. 

Lev väl!

kiefferlusitano.jpg (400×429)

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Red i Kieffersadeln.”

  1. Hej! Jag letade i föera år efter en ny dressyrsadel. Ena så passade de mig men inte min häst eller tvärtom. Tillslut så testade jag en Kieffer, blev förälskad 🙂 Så nu har jag både en Kieffer hoppsadel och en dressyr. Underbara sadlar! Hoppas du blir nöjd med din.

    Gilla

  2. Kul att höra någon som är nöjd med sin Kieffer! Jag har en Zaldi hoppsadel i dag som inte riktigt passar hästen, så jag kanske bör byta ut den mot en Kieffer också..?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: