Underbar uteritt med Linda och Kotten.

I dag trotsade jag mina helgrutiner i och med att jag åkte till stallet redan vid 8.30. Ingen långfrukost i dag inte.. 

I stallet väntade Linda och Kotten. Linda känner till en del ridvägar runt omkring Fjärås så hon fick vara vägvisare i dag. Vi skrittade upp genom Ullas sommarhage så att vi kom direkt upp på Bräckan och därefter gick vi vidare bort förbi Niklas Siverskiölds (?) ställe och hamnade på en underbar lövtäckt gammal grusväg. Det kommer nog att bli finfina galopper där senare.. Efter det knallade vi över asfaltsvägen och in mot Skärskön på en, tyvärr alldeles för hård, grusväg. Kan tänka mig hur den grusvägen blir till våren när tjälen släpper – underbar. Därefter red vi in på en ridstig som tog oss mot Fjärås och Li igen. Allt som allt så var vi ute i drygt 90 minuter. Härligt!

Det fina med att skritta ut en sådan här tur är att man hinner prata riktigt mycket – kul! Jag får nog rida den här rundan nästa helg också för att över huvud taget komma ihåg hur vi red, men då lär det bli en hel del trav och galopp också!

Lev väl!

Någon som vill köpa en Stübben Scandica? 18″ och 32 i bommen..

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Underbar uteritt med Linda och Kotten.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: