Blir nästan galen!

Varför skall helgerna gå så fort? Måndag igen och ekorrhjulet rullar på som alla andra veckor. Var oerhör trött på bussen hem från jobbet och fick faktiskt microsömn vid ett antal tillfällen under resan. Inte helt lätt att samla kraft och motivation till att åka till stallet och rida då..

Sadlade med nya sadeln för att verkligen känna om den är något för oss, och det kändes riktigt bra även i dag. Skönt. Är ändå lite ovan vid den och jag får lite annan kontakt med skänklarna i den här sadeln än i min andra, så ridningen är inte riktigt som vanligt (ännu). Mackan började som vanligt slafsa med tungan så fort jag tog tyglarna. Tänkte på det Gustaf hade sagt: ”det är bara att rida på som vanligt” och försökte göra det. Faktum är att det är INTE lätt att rida en häst som har tungan över bettet och är totalt opåverkbar både vad det gäller förhållningar och ställning. Eftersom han inte lyssnade på förhållningarna i någon gångart så fick jag sätta honom på rôven några gånger. Jag surade till lite och körde även lite galopp-skritt-galopp-skritt. Vid några tillfällen så fick jag nästan totalbryt på honom (även om jag vet att det inte hjälper), och efter ca 40 minuters kämpande så släppte han konstigt nog i vänster sida. Så skönt det blev att rida då! Sista stunden av ridpasset var riktigt angenäm och jag kunde träna lite på skänkelvikningarna och övergångar. Hade inte klockan varit så mycket så hade jag nog ridit ytterligare en stund, men det var dags att åka hem och äta en väldigt sen kvällsmat.

Lev väl!

galen_166153535.jpg (91×108)

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: