Svullnaden avtar.

Var på Apoteket för att köpa sterila handskar som jag kan ha när jag tvättar och smörjer Mackans muggområde. Fick rekommendationen av en läkare i stallet, men ingenstans har jag läst om det på nätet, så jag tänkte att ”om jag ändå tvättar med Klorhexidin så borde väl det ta mina bakterier också”.. Pratade med Mackans uppfödare som hade fått tillsägning av sin veterinär Ursula att man ALDRIG skall pilla på mugg utan handskar, så då fick jag tänka om och köpa mig ett paket med handskar. Tyvärr trodde nog tanten på Apoteket att jag hade mindre händer än jag har, för handskarna satt lite väl tight och var lite korta i fingrarna.. Fast de fyller sitt syfte ändå. Uppfödaren har mugg på sina hästar titt som tätt och hon brukar tvätta med Descutan, låta det torka och sätter därefter på bumull med klisterlinda utanpå och låter hästarna stå inne i 4-5 dagar. Därefter är muggen oftast borta. Låter enkelt och bra.

Glädjande nog så börjar svullnaden Mckans ben ge med sig och nu kan man ana att det finns en form under hasen. Dock tycker jag att muggen sprider sig något och vandrar ut ifrån karleden och vidare fram över kronranden och eventuellt också lite upp på kotan. Frågan är om pencillinsalvan hjälper? Skall kanske testa med svampmedlet som vi har mot svamp i hundarnas öron – har hört att det kan vara väldigt effektivt. 

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Svullnaden avtar.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: