Bilder: Karleden

Vaknade av att det blåste alldeles förfärligt. Min första tankde var att ”om det inte läcker in vatten i vårt hus i dag så kommer det nog aldrig att göra det”. Men, det läckte in vatten.. Fönsterbrädan i Axels rum var alldeles full av vatten och det droppade från taket i hallen i undervåningen. Hoppas att vi kan få det åtgärdat utan att bli av med massa pengar igen.. Vi får ta en dag i sänder och fördelen med den här läckan är att vi redan har plockat bort innertaket och delar av väggpanelen, så det är inte något som kan bli förstört.

Mitt på dagen ringde Magnus, Elin Jeppsons pojkvän, och frågade om han kunde ta Mackan tidigare än planerat. Hjälp! Jag hade alldeles glömt av att han skulle titta på Mackan i dag. Som tur var så kunde Magnus och Elin fixa Mackan utan att jag var i stallet. (Magnus läser till kiropraktor för häst och hund och behöver försökskaniner ibland.) Magnus skulle höra av sig om han hittade något särskilt, men eftersom jag inte har hört något så var det nog inget särskilt.

Jag åkte ner till stallet på eftermiddagen och kastade på mig reflexvästen snabb för att skynda mig ut på en promenad med Mackan innan det blev mörkt. Som tur var så hade vinden lagt sig något och det var uppehåll, så det blev en 30 minuters promenad i dag också. Tillbaka i stallet så rakade jag Mackans karled och upp över kotan för att det skall kunna torka bättre när jag har tvättat honom. Fy vilka sår jag hittade! Från att bara ha varit små skorpor så har det blivit äckliga sår som förmodligen har uppstått i vecken när karleden varit rejält svullen. I dag tvättade jag med Hibiskrub, satte på pencillinsalva, la på lite gasbinda och därefter bomull och klisterbandage. Hoppas att det inte blir värre.. Förhoppningen är att det skall hålla det hela torrt och att det inte skall komma in skit i såret. Mackan får stå inne tills dess att sjukhagen blir ledig, för tyvärr så finns det bara en sjukhage på 20 boxar..

Lev väl!

Inte världens bästa upplösning på bilderna, men det går ändå att föreställa sig hur det ser ut..

 

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Bilder: Karleden”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: