Lite mer arbete.

I dag var det en kvinna i stallet som fick sin bilruta knackad och väska stulen på parkeringen utanför stallet. Det var tydligen en liten röd sportbil som stod inbackad vid våra bilar, men ingen tänkte så mycket på det eftersom det är vanligt att folk blir hämtade av kompisar, pojkvänner och andra. Med facit i hand så kan vi ju förstå varför bilen hade backat in, för så snart Inger hade gått in i stallet så knackade de rutan, tog väskan och drog. Allt som allt hann Inger bara vara i stallet ca 10-15 minuter innan det hände. Jag hade tagit in min handväska, men hade jobbväskan kvar i bilen. Himla tur att inte jag fick rutan sönderslagen. Tjuvarna kan ju inte veta vad jag har i väskan, så det blir nog till att ta in allt i fortsättningen. 

Det märks att Mackan har gått lite mindre de senaste veckorna, för han orkar inte riktigt som förut. Nu har jag visserligen inte satt någon press på honom, men jag märker att han blir flåsig lite snabbare nu. I dag slängde jag fram tre travbommar som omväxling, och avslutade dagens ridpass med att trava över dem några gånger. För övrigt så var det ganska mycket övergångar som gällde – allt för att få honom uppmärksam och inte så stark. Han var betydligt mer samarbetsvillig i dag än i går. 

Lev väl!

35-4913.gif (121×170)

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Lite mer arbete.”

  1. Det är så otroligt tråkigt att inte kunna få ha sina saker ifred 😦 Någonstans känns det väl ändå som om man är försiktig när man låser bilen… jag vill ju fortfarande gärna tro på att jag är det. Runtomkring här hemma har det också inträffat liknande, tydligen bra bilar de där hästägda 😦
    Övergångar, övergångar, övergångar och lika många halvhalter… så är vi nog redo till våren 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: