Dålig kondition..?

Sov riktigt länge i dag, vilket var härligt. Slappade hela förmiddagen och åt brunch tillsammans med Håkan och ungdomarna. Supermysigt att ha alla barnen hemma och kunna sitta länge vid matbordet och prata. När frukosten hade landat bra i magen så gick jag och Martina på en riktigt härlig promenad i ett tempo som tangerade högintensiv träning. Jätteskönt! Amanda hade både pojkvän och kompis hemma och eftersom hon har ansvaret för en ponny i stallet den här veckan så fick de följa med till stallet. För att spara lite tid så fick Amandas kompis rida Mackan under tiden som jag fixade marktjänsten tillsammans med Amandas pojkvän. Emelie som red Mackan är hoppryttare ut i fingerspetsarna och hon berättade att hon har kvalat till 1.40 med sin nya häst Miss Lee. Kul. Att sätta Emelie på Mackan var enbart roligt, men Mackan fick bekänna färg eftersom det blev en hel del galopp. Konditionsträningen har det ju inte blivit så mycket med.. tyvärr.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: