Raketer, smällare och en något spänd häst.

Ytterligare en dag på jobbet. Finns en hel del kvar att göra, men det får jag spara tills nästa vecka. Tog bilen i dag och passade på att mocka och göra stallet på morgonen innan jag åkte till jobbet, så på vägen hem hade jag bara ridningen kvar. Trodde att jag skulle vara mycket snabbare då, men det var jag inte.. Som vanligt blev jag rätt sen hem.

Precis som alla andra år så är det folk som börjar smälla smällare och skjuta raketer långt före 12-slaget på nyårsafton – så även i dag. Satte på radion i manegen på en ganska hög volym och höll mig till en början på volten framför radion för att Mackan skulle slappna av något. Efter en stund så kunde jag lämna volten och rida precis som vanligt trots att det smälldes smällare en liten bit ifrån. 

Ville inte rida med tungfelsbettet i dag så jag satte på pelhamsstången. Fick rekommendationen av en kund på Ridsport att rida på stång. Det fungerar på deras ponny som också lägger tungan över bettet. Han var lite brydd över stången inledningsvis, men det släppte rätt snabbt. Han kändes riktigt fin och jag behövde bara ta pyttelite i honom för att han skulle lyssna. Vilken skillnad. Ett stångbett är ju alltid ett stångbett, och det är väl inte det optimala i längden, men för tillfället blir det nog rätt bra. Han meckade med tungan i dag också, men det var inget som jag kände utan det var något som jag såg när jag hade suttit av.

I dag snubblade han bara vid ett tillfälle, så massagen kanske gjorde någon nytta.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: