Det verkar fungera!

Hade helt och hållet missat att det var en så kallad afton i dag. Trodde att jag skulle bli helt ensam i stallet på kvällen, men det droppade in folk lite då och då – det var flera som hade missat denna dag.

Tränsade Mackan nästan direkt och satte även in tungfelsstickan så att han fick ha både bett och sticka i munnen en längre stund innan det var dags för ridning. I dag tränsade jag först och satte in stickan efteråt, men såg till att den hamnade under bettet. Mackan gapade en stund, men kapitulerade rätt snabbt. Stod därefter helt avslappnad resten av tiden. Härligt.

Hade tittat i Hippsonböckerna för att få lite inspiration till dagens ridning och hittade några bra övningar. Testade Dressyrklockan, travade över en bom i omväxlande vänster och höger varv och varierade storleken på volterna. Gjorde skänkelvikningar i en 8-volt och gjorde en övning för att få en mer balanserad galopp. Riktigt kul att ha lite övningar och variera mellan – det är ju lätt att det blir nästan samma och samma hela tiden. Mackan kändes bra i munnen och han fick inte över tungan någon gång. Det var nog rätt att sätta stickan som jag gjorde i dag. Det känns hoppfullt! 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

3 reaktioner till “Det verkar fungera!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: