Jag har fått en cirkushäst!

I dag fick jag tajma stallet med Amandas kurs på förmiddagen och hennes jobb på eftermiddagen så det  fick bli massage och kort promenad istället för ridning. När jag hade bytt batterier i massagespindeln så blev det en himla fräs i den och Mackan tyckte att det var underbart skönt. När jag masserade på bogen som han har problem med så började han gäspa stort och hela tungan åkte med ut i gäspningen. Det var inte en gång som han gjorde det, utan snarare tio gånger! Härligt att se. Masserade på de stället som han har haft lite problem med: bakom öronen, på halsen, biceps, bogen, manken och ländryggen. Efter massagen tog jag ut honom i grimma för en kort promenad, men höll mig i paddocken eftersom det var snorhalt på vägen.

Tobbe Larsson – var finns Tobbe Larsson när man behöver honom som mest? Mackan var ganska ouppmärksam och trampade på rätt bra – även när jag stannade. Var tvungen att köra lite lydnad med honom genom att gå och stanna om vartannat, och när han inte lyssnade på det heller så fick han backa. Vid ett par tillfällen tröttnade han på mig när jag skulle backa honom och så ställde han sig på bakbenen, precis som en cirkushäst. Jäkla trots! Jag gav mig inte utan fortsatte gå med honom och försökte få honom att lyssna ordentligt på mig – med varierande resultat. Bör kanske ringa Tobbe Larsson och fråga om han har en plats i nästa års Ponnyakuten..

Lev väl!

451346_01.jpg (240×240)

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Jag har fått en cirkushäst!”

  1. Jag tror att Dokka är sju resor värre efter vad jag har läst i din blogg, så du kanske gör rätt i att hänga på! 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: