Storstädning!

Det är så härligt att vara ledig! Trots att solen sken ute så valde jag att röja runt i källaren och framför allt i pannrummet där jag har (nästan) alla hästsaker. När vi sålde gården så var det en önskan jag hade – att få ha pannrummet för mig själv. Det är ett rätt stort rum och i ena delen står en fin bergvärmepump och resten av utrymmet är mitt, och det har varit fyllt med diverse saker från både ponnytiden och tidigare hästar. När vi sålde Martinas häst så packade hon bilen full med sina saker och vinkade av mig i Ystad, så när jag kom hem till Kungsbacka var det bara att lasta ur allt och lassa in det i pannrummet. Där har det varit tillsammans med allt annat tills i dag. Jag fyllde faktiskt två sopsäckar med allt möjligt. Även om en del är användbart så är det knappt värt jobbet att försöka sälja det. En del grejer är lite finare och de har jag sparat för att antingen skänka till bättre behövande alternativt sälja. Hur som helst så är det vääääääldigt skönt nu när det är fint.

Dagens ridning innebar lite högre intensitet för Mackans del. Lite mer trav och lite mer galopp än tidigare och jag gjorde ingen större ansats att ”finrida”. Tanken är att se om jag kan ta första finridningen när jag tränar för första gången efter det här långa träningsuppehållet. Kanske kan jag fånga Görel på lördag..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Storstädning!”

  1. Såg kortet hur fint det blev. Men jisses vad grejer 🙂 Jag har sålt nästan alla ponnysaker på tradera och en hel del av Nosses. Blev pengar till nya stövlar, hjälm och ridbyxor

    Gilla

  2. Jag kanske skall ta och göra ett försök med tradera. Tycker bara att det är lite jobbigt med att veta om man får betalt eller inte..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: