Styrketräning.

Började dagen med att laga mat – lunch till mina dressyrkompisar på klubben. Det var programridning för Britt Hammar och då brukar det vara en i gänget som fixar lunchen, och i dag var det min tur. Jag skulle visserligen inte vara med och rida för Britt, men tänkte att det var ett bra tillfälle att träffa mina vänner på klubben. 

Passade på att göra stallet före lunchen så att jag bara hade ridningen kvar på eftermiddagen, och det var riktigt skönt att bara fokusera på hästen och ridningen efter lunchen. I min enfald så trodde jag att jag skulle vara ensam i manegen så här en söndagseftermiddag, men ack vad jag bedrog mig! Först verkade det som om de flesta redan hade varit i stallet, men under tiden som jag red så droppade en efter en in och till slut så var vi sex stycket, och det är inte vanligt.

Planen var att rida många övergångar i dag, och den planen lyckades jag hålla. Först skritt-halt-skritt, därefter trav-skritt-trav och trav-galopp-trav för att avslutningsvis träna skritt-galopp-skritt. Red serpentiner i galopp, bröt av och skrittade några steg över medellinjen och fattade ny galopp. Alla gånger nyttigt för Mackans (i nuläget) taniga rumpa. En av fördelarna är också att jag får en uppmärksam häst och ibland behöver jag bara tänka galopp så blir det galopp. I dag var det riktigt roligt att rida!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: