Träning för Elin

Oj, oj, oj.. Jag var sjukt trött på bussen hem från jobbet och orkade knappt tänka på att rida. Vid ett tillfälle så somnade jag ordentligt så hela huvudet föll fram – pinsamt. En rask promenad på 15 minuter från bussen och hem gjorde dock att jag vaknade till något. 

 

I dag satte jag på det stela bettet eftersom han var så försiktig på stången i går, och jag satte in stickan innan jag tränsade. Försökte få allt att sitta så att det inte skulle skava eller ligga fel på något sätt. Fick till det riktigt bra.

 

Eftersom jag inte har tränat på ett bra tag nu så värmde jag bara upp Mackan i skritt, trav och galopp innan Elin kom ner till ridhuset. Trots att vi står i samma stall så har hon knappt sett mig rida och vet inte riktigt hur Mackan går, så jag fick börja med att ”rida runt som vanligt”. I dagsläget var det inte så lätt, för jag får liksom inte till det alls, och det tror jag att Elin såg eftersom hon plockade in mig på volten kanska snart 😉

 

Med lite hjäp av Elin så började vi hitta tillbaka till det som en gång var. Mackan blev lösgjord och jag hade lagom mycket i handen. Fick arbeta lite extra med att han skulle vara lite kvickare i benen och inte lämna bakbenen bakom sig – även det blev bra till slut. Galoppen är Mackans starka sida, och den blev bärig och fin. Dock orkade han inte så mycket i dag – han bröt av titt som tätt i slutet av träningen, men det är ju inte så konstigt i och med att han inte har gått så mycket det senaste. På det stora hela så gick det riktigt bra och det finns hopp om framtiden. En sak jag verkligen jag måste tänka på är att KORTA MINA TYGLAR, för då blir inte Mackans hals så lång och han blir då även lättare i framdelen. Ny träning bokad till söndag nästa vecka 🙂

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 80

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: