Fortfarande varm :(

Räknade väl att Mackan fortfarande skulle vara varm i sina hovar, men hoppades ju klart att han inte skulle vara det. Mina förhoppningar slog in till 50% eftersom han var kall och fin bak men fortfarande varm fram. Valde att inte longera i dag utan spar det tills dess att han inte är varm längre. Just nu känns det som en fördel att Mackan har en hel del gegga i sin hage, för det blir ju som kyllera på hovarna hela dagen.. Nu hoppas jag att han är sval och fin i hovarna i morgon!

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

3 reaktioner till “Fortfarande varm :(”

  1. Har ni gegga ? Här är bara stenhårt 😦 Jag längtar efter geggan, eller i alla fall efter mjuk mark.
    Hoppas han blir bra fort.

    Gilla

  2. Här är det gegga i en stor del av hagen. Jag tror att nästan allt regnvatten från Fjärås Bräcka rinner ner i bl a Mackans hage..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s