Sammanfattning: ingen ridning :(

Nu var det ett tag sedan som jag skrev här eftersom det inte har funnits så mycket att skriva om. Mackan är fortfarande varm i sina framhovar efter skoningen för en vecka sedan. Hovslagaren har ringt två gånger och frågat hur det har varit med Mackan, och när han ringde senast så berättade han att det kan ta 7-10 dagar innan värmen försvinner. Ja, ja.. det får ta den tid det tar tänker jag. Det var ju en omställning att gå från vanliga skor till överrullningsskor med väldigt kort tå, och om man då även har trasiga hovväggar så att det blir svårt att slå i sömmen – då blir det väl värre. Jag tycker i alla fall att Mackan börjar att flytta fram tyngdpunkten något och som då gör att frambenen inte placeras riktigt så långt in under honom. 

 

Den stora tunnan med Steel Joint kom i veckan, så nu har jag börjat att ge Mackan 100 g om dagen med förhoppningen om att det kan ge honom lite bättre hovar. Jag har hört att en annan positiv effekt av tillskottet är att svansen kan bli tjockare – och det gör ju inget alls 🙂 För att ytterligare dämpa värmen och underlätta för Mackan så spolar jag med kallt vatten och kletar på kyllera fram. Vet inte om det hjälper så mycket, men det gör ju i alla fall ingen skada. 

 

Lev väl!

Mackan för en vecka sedan.

Mackan nu.

Visst ser det lite mer normalt ut nu även om det är en bit kvar..

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s