Fötterna okej men bogen kass..

Nu börjar jag faktiskt tröttna på det här! Att det sällan kan vara bra.. Nu har jag gått och väntat på att Mackans fötter skall bli okej igen så att jag kan börja rida igen, och jag blev riktigt glad i dag när han var sval och fin i samtliga hovar – men när jag longerade så såg jag att högerbogen inte är okej alls! Jäkla skit. Han är inte halt, men bogen är inte alls rå rörlig som den borde vara, vilket då resulterar i att han blir lite stolpig i höger fram. Varför kan det inte bara rulla på och fungera?? 

 

När jag longerade så var Ulla och Linda i manegen och Ulla frågade om Mackan var halt, men som jag kan se så är det bara bogen som spökar (om det inte sitter någon annan skit någon annan stans som påverkar bogen). Ulla har bokat en bio-light-behandling till sin häst på måndag kväll och hon var gullig och ringde till tjejen som skall behandla för att fråga om hon även kan ta Mackan. Japp, det kunde hon. Bra. Hon använder tydligen en värmekamera för att se var man behöver behandla och efter det så kör hon Bio-light och även lite massage. Det skall bli spännande att se vad hon hittar på Mackan.. Tror att det kan vara ett bra komplement till besöken hos Stefan – men det är väl som Martina uttryckte det: ”Mamma, det är bara att inse att du har en klen häst..” Så kanske det är.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 30

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Fötterna okej men bogen kass..”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: