Känner mig riktigt nöjd!

Fredag. Igen.. Den här veckan har gått precis lika fort som förra veckan, vilket jag inte trodde var möjligt. Hade en riktigt bra dag på jobbet och inser att jag verkligen, verkligen gillar ungdomarna som jag jobbar med. Det går upp och ner, och i dag var det lite mer upp än ner, så jag känner mig riktigt nöjd med min arbetsdag.

 

När jag kom till stallet i dag så var hästarna fortfarande ute och jag snabbade mig att mocka innan jag hämtade in Mackan. Var lite duktig i dag och stretchade före ridningen (och efter), och det kanske gjorde nytta för Mackan gick precis som en häst skall gå 🙂 Jag hade visserligen svårt att känna hur bogen var, men det  var några som stod och kikade i sadelkammarfönstret som såg att Mackan såg fin ut i dag. Tack och lov för det! Nu skall jag fortsätta stretcha och massera samt låta honom få ett par behandlingar med Biolight, så skall vi väl vara i form snart igen. Nöjd med det också!

 

När jag kom hem från stallet så slängde jag av mig ridkläderna och drog på mig joggingkläderna för att återigen komma ett steg närmare löprundan på fem kilometer. Det är visserligen ca åtta veckor dit, men varje dag jag kommer ut är en seger för mig själv. Är riktigt nöjd med dagens insats.

 

Summa summarum: Jag känner mig RIKTIGT nöjd!

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Känner mig riktigt nöjd!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: