Lite tjock i vänster fram :(

Onsdag och APT (arbetsplatsträff) på jobbet till 18.30. Hoppträning i manegen och en ganska hård och blöt paddock = inplanerad vila för Mackan. Såg att han var lite tjock i vänster fram, så det gjorde absolut inget att han hade vila i dag. Hoppas att det har lagt sig till i morgon så att jag kan fortsätta mitt påbörjade arbete mot tävlingsbanorna.. Kletade på lite kyllera och hoppas på det bästa.

 

När jag kom hem vid 20-tiden så drog jag på mig joggingskorna och kastade mig ut i mörkret för att hinna med min jogga-gå-runda före middagen. Är så sjukt nöjd med att jag tar mig tiden som behövs för att bygga upp konditionen och även öka muskelmassan i framför allt lår och rumpa. Om ca sju veckor skall jag kunna springa fem kilometer utan att gå då och då 🙂

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Lite tjock i vänster fram :(”

  1. Cajza kan bli lite tjock i ett bakben ibland, det är inte heller något allvarligt utan brukar gå ner när man rört på henne ett tag 🙂 Hoppas det är samma för Mackan!

    Duktig du är som går ut och springer! 🙂

    Gilla

  2. Jo, jag hade nog tänkt att rida om det inte blir värre. Kylleran gjorde susen, men han är fortfarande aningens tjock, fast nu rider jag på som vanligt i och med att han inte ömmar eller markerar.
    Känner mig superduktig som springer – tre gånger i veckan :-))

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: