Intensivt pass.

Lördag och sovmorgon. Härligt. Som vanligt långfrukost med maken och lite planering av kommande veckas matinköp. Ibland funderar jag starkt på att börja med Linas matkasse eller vad det heter. Fattar inte hur inspirationen kan sina – trots miljoners miljarder recept på datorn. Landade ändå i några recept som är nya och som kan fungera bra. 

 

Åkte till stallet på eftermiddagen och när jag kom ner så var det i stort sett öde. Rätt skönt, faktiskt. Valde att gå in i manegen i dag och plocka fram några travbommar som jag lade på sockerbitar i ena änden. Värmde upp rätt länge och försökte få Mackan att självmant sänka sig och börja arbeta ordentligt och sluta tjafsa i munnen. (Hade bara det tredelade bettet i dag och ingen tungfelssticka.) Jag fick arbeta rätt rejält med både övergångar, tempoväxlingar och sidvärtsrörelser för att få honom eftergiven och mjuk. I det läget så märker man inte alls av att han joxar med tungan. Nice. Avslutade med att galoppera rätt mycket på volterna och öka och minska tempot samt samla honom några steg då och då. Jag måste rida lite mer intensivt emellanåt om vi skall komma någon vart och om han skall bygga mer muskler..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: