Biolight och skänkelvikningar.

Funderade av och till på hur jag skulle göra med val av bett i dag, och bestämde mig i sista minuten efter att också ha pratat med Johanna i stallet. Det lutade åt att rida på det vanliga tredelade bettet eftersom jag egentligen vet att det inte finns några genvägar utan att det vill till att rida ordentligt för att gå igenom saker och ting. Johanna tyckte också att jag skulle välja det enkla alternativet, så det gjorde jag. Skippade faktiskt tungfelsstickan i dag för att se vad som skulle hända.. När jag tränsade så såg Mackan väldigt nöjd ut över att bara ha bett i munnen – riktigt nöjd, faktiskt. 

 

Planen i dag var att arbeta med skänkelvikningar efter uppvärmningen, och så blev det också. Mackan kändes riktigt bra och han stretade knappt något alls, utan accepterade både bett och förhållningar bra. Härligt! Visst slaskade han lite med tungan och skummade väldigt mycket i vänster mungipa – som vanligt – men han satt inte alls fast i vänster sida i dag. I slutet av ridpasset så fick jag en riktigt skön känsla och tänkte då att tävlingarna kanske inte finns så långt bort ändå.. Hade det inte varit för att klockan gick så hade jag säkert fortsatt att rida i ytterligare en timma – så roligt var det!

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Biolight och skänkelvikningar.”

  1. Nu har han fått två behandlingar och jag måste nog säga att jag märker skillnad. Han var ju lite konstig i bogen även efter besöket hos Stefan, men nu är han väldigt mjuk och rörlig. Enligt Viveca som behandlar så hade han svarat väldigt bra på den andra behandlingen. Skall boka upp ytterligare en behandling om en vecka, men efter det så får det nog räcka för ett tag (tills nästa gång det blir strul..).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: