Longering i paddocken

Äntligen fredag! Samma sköna känsla varje gång.. I dag var det extra roligt eftersom jag fick ett brev från Skatteverket dagen innan med beskedet om att jag kommer få rätt mycket pengar tillbaka på skatten – och det får min man också. Banken lägger dessutom om våra lån och på så vis påverkas vår månadskostnad på huset avsevärt. Nästan värt att fira med Champagne! Jag har haft en del strul med banken efter det att jag bytte bank i höstas och typ ingenting har fungerat. Autogiroöverföringar har strulat, barnbidraget har fortsatt att gå till min gamla bank mm. I går surnade jag till ordentligt och ringde banken, som då berättade att de skulle sätta in några hundralappar på mitt konto som plåster på såren. Inte illa! När jag tog ut pengar så såg jag att de hade satt in 400 kronor 🙂

 

Eftersom jag skulle hem och springa så passade det bra med longering i dag. Valde att vara ute i paddocken eftersom det var riktigt skönt väder och det gäller att passa på. Enda nackdelen är att det är stora pölar utmed kortsidorna, så det vill till att hålla koll på dem om man inte vill bada. I dag gick det mycket bättre att longera än vad det gjorde sist, och det är väl så att det släpper allt eftersom vi håller på. Mackan travade på och slappnade av efter ett tag och då arbetade han med ryggen ordentligt. Kul! Han ser riktigt nöjd ut och jag tror att han gillar longeringen. Jag vet inte om det är så att mina löprundor redan har påverkat min kondition, men jag upplever nog att det faktiskt är mycket lättare att springa med nu än tidigare. Kul!

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 40

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: