Tappsko :(

Härliga lördag. Sov tills klockan nästan var 10 – inte ofta det händer. Började dagen med att rita om Amandas blivande balklänning och prova lite på Amanda innan det var dags att sy upp livet i två olika modeller lakansväv. Lite justeringar bara så kommer det att bli riktigt bra. 

 

Åkte till stallet med siktet inställt på ridning i dag. Har kommit fram till att jag skall fortsätta rida och kyla benen efter ridningen ett tag, för att se vad som händer. Mackan är ju faktiskt vare sig halt eller öm på överbenet.. Dessvärre blev det ingen ridning i dag heller eftersom kraken hade vänligheten att dra av sig en sko i hagen under dagen. Han bli så öm i fötterna utan skor, så han vill inte ens gå ut ur boxen. Som tur är så kan hovslagaren komma redan i morgon eftermiddag och slå på skon igen. Tills dess får Mackan gå med ett bandage bestående av vadd, gasbinda, elastisk binda och silvertjep – allt för att inte behöva ha ont. Hoppas bara att hovslagaren kan slå på skon lite käckt så att jag slipper vänta i flera dagar på att kunna rida.. Mackan är ju rätt känslig i sina fötter och får lätt tryck av sömmarna, mest troligt för att hans hovväggar är lite halvtrasiga och svåra att slå söm i.

 

Passade på att mocka hagen i samband med att jag letade efter hans sko, och det finns MYCKET skit att köra ut. En liten bajsdammsugare hade suttit fint 🙂

 

Lev väl!

 

416017s.jpg (160×116)

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Tappsko :(”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: