Kondition & styrka

Påskdagen. Slapp förmiddag med långfrukost och hundpromenad. Underbart väder och en stunds sol på altanen – kan det bli mycket bättre? Förmodligen inte.. Äldsta dottern Martina och hennes sambo har varit hemma under påskhelgen och det var riktigt roligt att träffa dem igen 🙂

 

I morgon är det träning för Elin och därför blev det trimning i manegen i dag. Fokus på att få igång bakbenen ordentligt för att få en lugnare mun.. Det tar en stund, men det är helt klart värt arbetet. Mackan ”vispar grädde” med tungan i början av ridpassen, men när han väl kommer igång med både bakben och rygg så blir han mycket lugnare i munnen. I dag blev det ganska lång uppvärmning i både trav och galopp, efter det var det fokus på galoppen. Red övergångar trav-galopp-trav och försökte verkligen samla honom innan övergången till trav. Lite svårt än så länge eftersom Mackan inte är riktigt så stark som han behöver vara, men med lite träning så blir det nog lättare. Red också övergångar skritt-galopp-skritt för att träna upp styrkan. Avslutade med att rida serpentiner i galopp, och då med förvänd galopp på mittenserpentinen. Ibland orkar han inte riktigt, men jag fick till några riktigt bra bågar. KUL! 

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 75

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: