I dag rörde vi lite på oss :)

Så skönt det var att komma till stallet efter en dag på jobbet. Just nu upplever jag tyvärr inte någon större glädje på jobbet, men det beror inte på eleverna – tvärt om. Det är så tungrott inom skolan och saker och ting kan ta väldigt lång tid, vilket jag har svårt att acceptera. Var faktiskt inne på arbetsförmedlingens sida för att se vilka jobb som fanns att söka i Kungsbacka.. Inga roliga, tyvärr, så det får nog vänta ett tag till.

 

I dag var Mackan inte varm i hoven och överbenet kändes rätt okej. Borsta, borsta, borsta.. Jösses vad hår som lossar nu – både armar, händer och ansikte fylls av dessa elektriska små hår. Fy! Det tog säkert 60 minuter att borsta klart lilla pållen i dag.

 

När jag gick ner till manegen så kom jag på att det var en vecka sedan jag red sist, och när jag satte mig i sadeln så kände jag mig som en stel gammal 80-åring. Herrejösses! Det kändes som om benen skulle släppa från bålen när Mackan började röra sig framåt. Insåg raskt att jag skulle få ägna dagens ridpass åt att bara mjuka upp mig själv och hästen.. Skrittade länge, travade lite och galopperade en del. Mer än så blev det inte i dag. Arbetet sparar jag tills i morgon 🙂

 

Lev väl!

krring1_141638707.jpg (248×263) Jag som 80-åring??

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “I dag rörde vi lite på oss :)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: