Nytt bandage

Måndag och första arbetsdagen efter påsklovet. Lite ovant att komma tillbaka och det känns som om jag har varit ledig mycket längre. Härligt.

 

Körde förbi Börjes för att köpa saker så att jag kan fixa Mackans bandage som han måste ha på hoven utan sko eftersom han är så ömfotad. Bandaget som jag satte på i går var inte roligt i dag.. alldeles fuktigt och lerigt. Blä! På Börjes köpte jag också damasker som Mackan skall ha i hagen för att inte slå i överbenet för mycket, men när jag kom till stallet och packade upp dem så visade det sig att det låg en L och en M i samma förpackning – bara att åka tillbaka någon dag och byta. När jag ändå var på Börjes så passade jag på att köpa lite smått och gott som t ex ridhandskar, spray till dragkedjan på ridstövlarna och glansputs som quickfix till stövlarna. Tänk att det kan vara så roligt att handla 🙂

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

3 reaktioner till “Nytt bandage”

  1. Kul att handla men tråkigt att komma hem med ”fel” saker så man får åka tillbaka och byta. Ett litet tips till bandaget, när Emmi hade hovböld så tipsade veterinären att klippa sönder en höpåse (ikea) och linda runt bandaget så det håller sig torrt, och lite silver tejp håller ”påsen” på plats.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: