Tävlingssugen & tappsko :(

Söndag och egentligen läge för sovmorgon, men Frillesåslaget skulle tävla div III nere i Hermanstorp och jag och en kompis bestämde oss för att åka ner och heja på, så någon sovmorgon blev det inte. 

 

Satt hela dagen och tittade på tävlingar, fikade, frös och pratade. Riktigt trevligt. Lagmedlemmarna var duktiga och Frillesås kom 2:a. Kul. Det var lite ovant med lagklassen och jag har nog inte riktigt förstått hur det fungerade, för det var helt annorlunda än när jag var med förra våren. Nu var det dressyrryttartest som gick i två lagklasser (?) och man var tvungen att rida med spö. Samtidigt som lagklasserna höll på så pågick en LA:3 som jag passade på att titta på. Lite intressant att se andra rida och se hur de red programmet. Jag blev så himla tävlingssugen och bestämde mig för att åka hem och fixa licenserna till både mig och Mackan. 

 

När jag kom till stallet så var tanken att jag skulle longera, men Mackan hade trampat av sig vänster framsko och det blev till att göra ett bandage istället. Typiskt. Skickade ett SMS till hovslagaren som i sin tur kan komma först på tisdag, men då skor han runt om. Planen var att sko på fredag eftersom jag hade programridningen på tisdag. Så – nu blev programridningen inställd och Mackan lär väl få stå hela veckan i och med att han ömmar väldigt mycket efter skoning. Har jag tur så kanske jag i alla fall kan träna för Elin nästa helg.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Tävlingssugen & tappsko :(”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: