Två hovslagare och sulor fram.

Äntligen dags för nya skor. Peter hade återigen bett Kjell komma med och ge sitt utlåtande och det gör inte mig något alls 😉

 

Peter pratade  tidigare om att ge Mackan sådana där sulor som man sprutar in något slags silicon under ett nät, men Kjell tyckte nog att det var bättre med andra sulor eftersom de skodde Mackan med en kilsula på vänster fram och en vanlig sula på höger fram. Kilsulan får han som kompensation för de understuckna trakterna och förhoppningen är att Mackan skall få ett bra stöd och att trakten kan bli lite mer normal på sikt. Den andra sulan fick han nog mest för att han är ömfotad, och det skall bli spännande att se om den gör någon skillnad.

 

Nu låter jag Mackan anpassa sig till de nya skorna ett par dagar och sitter upp på honom till helgen om han inte blir varm och ömmar. 

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Utfört av: Peter Jonnestedt & Kjell Reimertz

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Två hovslagare och sulor fram.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: